Borgmestre kræver hurtig afklaring fra regeringen om nye store tab på grundskyld

Flere borgmestre presser regeringen for at få en langsigtet løsning på Skats skæve skøn for grundskyldsindtægter - helst inden nytår. Mere end 30 kommuner står til et samlet milliardtab over de kommende år.

Regeringen nye skatteminister, Rasmus Stoklund (S), overtog med ministerposten også ansvaret for, at en række kommuner har tabt grundskyldsindtægter på Skats ejendomsvurderinger. Det skal regeringen finde en løsning på for de kommende år. Og helst inden nytår, kræver borgmestre.<br>
Regeringen nye skatteminister, Rasmus Stoklund (S), overtog med ministerposten også ansvaret for, at en række kommuner har tabt grundskyldsindtægter på Skats ejendomsvurderinger. Det skal regeringen finde en løsning på for de kommende år. Og helst inden nytår, kræver borgmestre.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er fint med hjælp til at lukke et hul i budgettet for 2025, men allerede i 2026 og årene efter mangler pengene igen.

Det er virkeligheden for politikerne i de 37 kommuner, regeringen har givet en ekstra økonomisk håndsrækning med sit finanslovsforslag som hjælp til at håndtere tab på deres indtægter fra grundskyld.

I Faaborg-Midtfyn Kommune har skævhederne på ejendomsskatterne ramt særligt hårdt, og her har man nu fået 36 millioner kroner som kompensation i 2025.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024