Social refusion kan omfordele en lille milliard: Se tallene for din kommune

Den centrale refusionsordning er vokset langt mere end politisk forudsat. Nu står den ifølge nye beregninger til at kunne omfordele godt 900 millioner kroner fre 43 kommuner til de øvrige. Se tallene for din kommune her.

Da S-regeringen med daværende social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i spidsen i 2020 ændrede den såkaldte centrale refusionsordning opgjorde man ikke, hvad det betød for omfordelingen af penge
 mellem kommunerne. Men nye beregninger viser, at der nu kan være tale 
om et milliardbeløb.<br>
Da S-regeringen med daværende social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i spidsen i 2020 ændrede den såkaldte centrale refusionsordning opgjorde man ikke, hvad det betød for omfordelingen af penge mellem kommunerne. Men nye beregninger viser, at der nu kan være tale om et milliardbeløb.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Med finanslovsforslaget for 2025 forventer regeringen, at den såkaldte centrale refusionsordning vil være vokset til syv milliarder kroner.

Derfor er kommunernes bloktilskud blevet reduceret med et tilsvarende beløb for at finansiere ordningen.

Med udligningsreformen fra 2020 blev et bredt flertal i Folketinget enige om at skrue op for refusionsordningen, sådan at den enkelte kommune kan få dækket en større del af udgifterne til de dyreste sager på social- og handicapområdet af fælleskassen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024