SF afviser at spare på uddannelse i ny jobreform – men har en klar besked til a-kasserne

Det bliver uden SF, hvis regeringen følger sin ekspertgruppes anbefalinger om at skære i uddannelsesmulighederne for arbejdsløse i sin beskæftigelsesreform, siger beskæftigelsesordfører Karsten Hønge, der dog samtidig har en klar besked til landets a-kasser.

SF's mangeårige beskæftigelsesordfører Karsten Hønge forventer, at regeringen vil indkalde til forhandlinger om en beskæftigelsesreform i løbet af efteråret.
SF's mangeårige beskæftigelsesordfører Karsten Hønge forventer, at regeringen vil indkalde til forhandlinger om en beskæftigelsesreform i løbet af efteråret.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

"Vi vil ikke være med til at rundbarbere de lediges ret til uddannelse. Og de arbejdsløse skal ikke til at konkurrere om pengene med andre velfærdsområder som børn og ældre i kommunerne."

Sådan lyder det fra SF’s Karsten Hønge forud for regeringens reform af beskæftigelsesområdet, der skal indbringe tre milliarder til statskassen, og som de tre regeringspartier forsøger at blive enige om på baggrund af eksperters anbefalinger.

Uddannelse til ledige – både ordinær uddannelse og kortere kurser - er en tung udgiftspost i det nuværende beskæftigelsessystem og derfor svær at komme udenom, når man skal spare tre milliarder kroner.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024