Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Besparelser på evalueringer udløser kritik

En besparelse på 6,5 millioner på Danmarks Evalueringsinstitut er forholdmæssig meget stor og ikke særlig fornuftig lyder det fra bestyrelsesformand Else Sommer. 

Regeringen vil spare på blandt andet Danmarks Evalueringsinstitut. Det er en rigtig dårlig idé mener instituttets bestyrelsesformand, Else Sommer.
Regeringen vil spare på blandt andet Danmarks Evalueringsinstitut. Det er en rigtig dårlig idé mener instituttets bestyrelsesformand, Else Sommer.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

De mange reformer på uddannelsesområdet kommer til at blive lavet i blinde, hvis regeringen gennemfører sine bebudede besparelser på Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).

Instituttet skal nemlig spare 6,5 millioner kroner og dermed nedlægge hele sit vidensmiljø, der arbejder med videregående uddannelser.

EVA’s bestyrelse advarer i et brev til uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund om, at det vil gøre implementeringen af de mange reformer på det videregående uddannelsesområde dårligere.

“Vi mener, det er helt centralt med et uafhængigt vidensmiljø, når vi er i gang med alle de reformer. Det er ret betænkeligt, at man vil fjerne den uafhængige stemme, EVA har. Mange af vores analyser giver viden, som er vigtig for lovgiverne. Vi har analyser om praktik på professionsuddannelserne, optag på de videregående uddannelser, studiemotivation og overgang fra universitet til erhverv og meget mere,” siger Else Sommer. Hun er formand for EVA’s bestyrelse.

Besparelsen på 6,5 millioner kroner kommer som en del af regeringens plan om at spare 1.000 årsværk i offentlig administration og bureaukrati.

{{toplink}}
Læs også

I regeringens liste over “politisk prioriteret opgavebortfald” nævnes besparelserne på EVA som “Nedlæggelse af publikationer, analyser og tilskud til Danmarks Evalueringsinstitut.”

Det giver derfor anledning til undren på EVA, da instituttet ikke laver hverken administration eller bureaukrati, men i stedet er sat i verden for at producere viden, analyser og rapporter for Uddannelses- og Forskningsministeriet, andre offentlige myndigheder og betalende kunder.

“Vi laver ikke kun analyser, vi laver også værktøjer, og vi er meget tæt på sektorens drift. Det er helt forkert at kalde os bureaukrati. Det hører med, at hvis man skærer et vidensmiljø fra, kan man gøre det på en enkelt finanslov, men vil man bygge det op igen, tager det rigtig mange år. Medarbejderne forsvinder, og de kommer ikke tilbage igen,” siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024