Folkekirkens forlængede arm i udlandet får igen ekstra millioner tilført

For andet år i træk modtager Danske Sømands- og Udlandskirker et ekstra beløb på finansloven. Pengene skal blandt andet bruges til at give mere i tilskud til præsters løn og flere kulturelle aktiviteter.

Frederikskirken i Paris er en af folkekirkens mange kirker i udlandet.
Frederikskirken i Paris er en af folkekirkens mange kirker i udlandet.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Danske Sømands- og Udlandskirker kan endnu engang se frem til en ekstrabevilling på fem millioner kroner.

Det er regeringen, SF, Liberal Alliance, DF, Radikale, Konservative, Nye Borgerlige, Alternativet og Danmarksdemokraterne blevet enige om i finansloven for 2024.

Danske Sømands- og Udlandskirker fungerer som den danske folkekirkes forlængede arm i udlandet og har til formål at støtte danskere i udlandet med kirke, kultur og fællesskab.

De fem millioner skal lægges oven i den bevilling, som foreningen i forvejen stod til at få. I regeringens finanslovsudspil fra august var der afsat 13,5 millioner kroner til Danske Sømands- og Udlandskirker i 2024.

Eftersom regeringen har fået opbakning til sit finanslovsforslag, bliver det samlede beløb for 2024 derfor 18,5 millioner kroner.

Danske Sømands- og Udlandskirker
  • Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK) blev dannet i 2004 som følge af en fusion mellem Dansk Sømandskirke i Fremmede Havne og Dansk Kirke i Udlandet.
  • Foreningen startede som en betjening af danske søfolk i hele verden og arbejdede ud fra mottoet: Hvor danske skibe sejler, bør den danske kirke være.
  • I dag er folkekirken til stede i flere udenlandske storbyer og havnebyer. I alt 42 præster er for tiden udsendt.
  • DSUK's protektor er Dronning Margrethe.

Kilde: dsuk.dk

Pengene skal blandt andet gå til flere kulturelle aktiviteter.

Det fortæller formand for Danske Sømands- og Udlandskirker, Anne Jensen, til Altinget.

"I de Danske Sømands- og Udlandskirker er vi meget taknemmelige for at modtage fem millioner ekstra på finansloven til styrkelse af arbejdet med at drive dansk kirke for danskere bosat i udlandet," skriver Anne Jensen i en mail og fortsætter:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024