Snit af målinger: Regeringen stopper vælgerblødning

Det siger noget interessant om vælgerflugten fra SVM, at regeringen er gået fem mandater frem oven på en sommer, der var nærmest renset for politik, vurderer Altingets politiske redaktør. Dyk ned i det nyeste snit af målinger, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Slutningen af august bød både på oprettelsen af nye ministerier, en ministerrokade og et finanslovsforslag. Det mangler vi stadig at se effekten af i målingerne.
Slutningen af august bød både på oprettelsen af nye ministerier, en ministerrokade og et finanslovsforslag. Det mangler vi stadig at se effekten af i målingerne.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Siden dannelsen af SVM-regeringen er det kun gået én vej for Mette Frederiksen, Troels Lund Poulsen og Lars Løkke Rasmussen: ned.

Men meningsmålingernes flugt mod afgrunden er for indeværende bremset, og der er en svag fremgang at spore.

I hvert fald er de tre regeringspartier tilsammen gået fem mandater frem siden det foreløbige lavpunkt i juni-måned, hvor de i alt stod til blot 60 mandater.

Når fremgangen kommer, efter man har været helt væk fra vælgernes opmærksomhedsfelt, er det klart, at den kan forsvinde igen, når man stempler ind.

Esben Schjørring
Politisk redaktør på Altinget

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024