Grønt overblik: Det skal du holde øje med

Det er i denne uge, at vi finder ud af om Dan Jørgensen får sin grønne kommissærpost. Men ugen byder også på en ny rapport fra Klimarådet samt en række grønne konferencer på både den nationale og internationale scene. Få overblik over ugens grønne begivenheder her.

Dan Jørgensen var en af de mere muntre ministre, da han i august afgav sin portefølje til klimaminister Lars Aagaard. Tirsdag finder vi ud af om han og regeringen får sit ønske opfyldt om en vigtig grøn portefølje.
Dan Jørgensen var en af de mere muntre ministre, da han i august afgav sin portefølje til klimaminister Lars Aagaard. Tirsdag finder vi ud af om han og regeringen får sit ønske opfyldt om en vigtig grøn portefølje.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Godmorgen, og velkommen til en ny uge i dansk politik, hvor vi blandt andet finder ud af, om den afgående minister for udviklingssamarbejde og global klimahandling får en vigtig grøn portefølje, sådan som han selv og regeringen håber. Men der er også gang i konferencer på både den nationale og internationale scene.

Altinget har samlet de vigtigste grønne begivenheder her.

Mandag:

Vi starter med en todages konference om klimaneutralitet, som SDU er værter for i koncertsalen Alsion i Sønderborg. Ved konferencen vil en række forskere, embedsfolk og erhvervsledere gennemgå vejen til 100% klimaneutralitet inden for blandt andet energi- og fødevareområdet.

På Avedøre Holme er Dansk Industri og WWF Verdensnaturfonden vært ved et arrangement om dansk erhvervslivs påvirkning af biodiversiteten, og hvordan man som virksomhed kan arbejde med det. 

Tirsdag:

En af ugens store nyheder kommer uden tvivl tirsdag, når vi finder ud af, hvilken kommissærpost Dan Jørgensen får. Tirsdag morgen klokken 9 stiller Kommissionsformand Ursula von der Leyen sig op foran gruppelederne i EU-Parlamentet i Strasbourg, hvor hun vil præsentere fagområderne for de 26 kommissærer, som EU-medlemslandene har indstillet.

De indstillede kandidater vil efterfølgende blive sendt til en række særdeles kritiske høringer i EU-Parlamentet, hvor de vil blive udfordret på alt fra deres baggrund, politiske generalieblad og personlige habitus, og hvor man som kommissærkandidat risikerer at blive afvist af parlamentarikerne.

Der hviskes i krogene om en grøn energipost til Dan Jørgensen. Læs mere om hvorfor i denne analyse, som Thomas Lauritzen og Rikke Albrechtsen fra Altingets EU-redaktion har skrevet. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024