Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Erhvervsliv savner finanslovstiltag for at skaffe mere arbejdskraft: "I 2030 kommer vi til at mangle 90.000 kollegaer"

Både Dansk Erhverv og SMVDanmark savner fokus på kvalificeret arbejdskraft i ny finanslov. "De næste ti år går 80.000 faglærte på pension, og der er ingen til at erstatte dem," lyder det fra Jakob Brandt, topchef i SMVDanmark.

Administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, savner tiltag i ny finanslov for at modvirke mangel på kvalificeret arbejdskraft. "Vi skal i gang med reformer. For ellers kan de ikke nå at virke," lyder det.
Administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, savner tiltag i ny finanslov for at modvirke mangel på kvalificeret arbejdskraft. "Vi skal i gang med reformer. For ellers kan de ikke nå at virke," lyder det.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Den nye finanslov mangler fokus på at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Det mener topchef i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

”Årets finanslov afspejler, at vi befinder os i en særlig situation, hvor der er krig i Europa, og hvor den økonomiske usikkerhed spøger i kulissen. Til næste finanslov bør og skal ambitionerne dog være større. I 2030 kommer vi til at mangle 90.000 kollegaer. Derfor er det nu, vi skal i gang med reformer. For ellers kan de ikke nå at virke,” lyder det.

I SMVDanmark er der ligeledes skuffelse over manglende tiltag for den fremtidige arbejdsstyrke.

Ifølge organisationen "ignoreres erhvervsuddannelserne" i finansloven, som regeringen, SF, LA, Radikale og Dansk Folkeparti står bag.

"Vi er desværre ved at komme uhyggeligt meget bagud i et afgørende kapløb om kvalificeret arbejdskraft, men politikerne sidder på hænderne. De næste ti år går 80.000 faglærte på pension, og der er ingen til at erstatte dem," lyder det fra administrerende direktør i SMVDanmark, Jakob Brandt.

{{toplink}}

Der er ikke sat penge af til permanent at forhøje fradraget på virksomhedernes forsknings- og udviklingsaktiviteter i finansloven.

Derfor gentager DI-topboss Lars Sandahl-Sørensen sin skuffelse fra finanslovsforslaget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024