Om  
Mads Flarup Christensen

Greenpeace åbner nyt kontor i Ukraine

Greenpeace åbner tirsdag 10. september et kontor i Ukraine, hvor fokus vil være på at bekæmpe forbrydelser mod naturen og skubbe på en grøn genopbygning.

<span>
 <span><span>
  
  Medarbejdere markerer åbningen af det nye Greenpeace-kontor i det centrale Kyiv, hvor banneret på ukrainsk sender budskabet
  "Grøn genopbygning for Ukraine". 
  
 </span>
</span></span>
Medarbejdere markerer åbningen af det nye Greenpeace-kontor i det centrale Kyiv, hvor banneret på ukrainsk sender budskabet "Grøn genopbygning for Ukraine". Foto: Uliana Basova/Greenpeace
Nadeen Aiche

Greenpeace har arbejdet med allierede i Ukraine siden krigens begyndelse i 2022.

Nu åbner de et nyt kontor i det centrale Kyiv med formålet om at fremskynde arbejdet med grønne genopbygningsprojekter i Ukraine samt at efterforske miljømæssige krigsforbrydelser som følge af Ruslands invasion.

I en pressemeddelelse, udtaler Natalia Gozak, kontorchef for Greenpeace i Ukraine:

"Ukraine er nødt til at kæmpe for udfasning af fossile brændstoffer af hensyn til nationens sikkerhed. Vores mission er at hjælpe Ukraine med at genopbygge den sociale infrastruktur på en bæredygtig måde ved at udnytte energien fra solpaneler og vindmøller."

Åbningen af kontoret er endnu en milepæl i Greenpeaces arbejde i Ukraine.

{{toplink}}
Læs også

Kort efter krigens begyndelsen blev Greenpeace-kontorerne i nabolandene i Central- og Østeuropa involveret i humanitært arbejde og støttearbejde med allierede og flygtninge. 

I samarbejde med lokale miljøorganisationer har Greenpeace allerede dokumenteret krigens miljøødelæggelser, herunder ødelæggelsen af Kakhovka-dæmningen, hvor stationen blev sprængt i stykker af styrker fra Rusland.

Mads Christensen, generalsekretær for Greenpeace International, udtaler:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024