Om  
Kjeld Olesen
Mogens Lykketoft

Lykketoft mindes sin partifælle og ministerkollega Kjeld Olesen (92)

Fhv. udenrigsminister og socialdemokratisk næstformand Kjeld Olesen, Hellerup, er død, 92 år, og partiets tidligere formand Mogens Lykkeetoft, der selv har været bl.a. udenrigsminister, har skrevet mindeord. "Jeg kendte ham gennem 59 år som en klippe, man altid kunne hælde sit hoved til."

Et rigt og mindeværdigt liv endte, da Kjeld Olesen i forrige uge døde.

’Smukke Kjeld’ var et stort politisk navn i 1970’erne. Han var inkarnationen af et socialdemokrati, der uforbeholdent og fordomsfrit kæmpede for lighed og solidaritet.

Som partiets næstformand ledede han os i en gruppe på fem, der skrev det nye principprogram; det var fremsynet med krav om grænser for en vækst, der betød rovdrift på klodens natur og ressourcer.

Som udenrigsminister og -ordfører var han uden illusioner om de kommunistiske regimer, men overbevist om, at eneste vej til en fredelig fremtid var dialog, nedrustning og afspænding. 

Kjeld forlod Folketinget for næsten fire årtier siden for at følge en helt anden livsbane. Men hans politiske engagement var usvækket. Jeg kendte ham gennem 59 år som en klippe, man altid kunne hælde sit hoved til, hvis der var tvivl om den rigtige vej frem.

Det var vi en lille flok veteraner, der igen oplevede for et par måneder siden ved vores frokostmøde hjemme hos mig: Kjelds fysik var blevet uhyre svag, men hans holdninger var så klare og skarpe som nogensinde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kjeld Olesen

Fhv. udenrigsminister, trafikminister og forsvarsminister (S), politisk ordfører & MF
shipping (J. Lauritzen 1953), styrmand (Svendborg Navigationsskole 1995)

Mogens Lykketoft

Formand, Energinet Danmark, fhv. formand for Folketinget, fhv. MF (S), fhv. udenrigs- og finans- og skatteminister, fhv. partiformand, fhv. formand, FN's generalforsamling
cand.polit. (Københavns Uni. 1971)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024