Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Digitaliseringsministeriet har vokseværk - disse opgaver kommer til

Det nye digitaliseringsministerie bliver større, stærkere og med flere ansvarsområder, men mister meget af ansvaret for cybersikkerheds-indsatsen. 

Digitaliseringsminister Caroline Stage havde rettet ministeriets brevpapir til i hånden til sin ministeroverdragelse.
Digitaliseringsminister Caroline Stage havde rettet ministeriets brevpapir til i hånden til sin ministeroverdragelse.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Digitaliseringsministeriet vokser. Det står klart efter dagens ministerrokade, der også betyder en rokade af ansvarsområder mellem ministerier. Det var allerede ventet, efter statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag sagde, at Danmark skulle indtage en “nøglerolle” internationalt, når det kommer til at bruge nye teknologier som kunstig intelligens rigtigt.

“Derfor kommer vi til at samle hele det digitale felt på én minister,” sagde hun.

I praksis betyder det, at Digitaliseringsministeriet kommer til at bestå uden ligestillingsområdet, som flytter til Miljøministeriet, men med flere ansvarsområder for det digitale end tilfældet er nu.

Det bliver et “større og stærkere” Digitaliseringsministerium, det slog både afgående minister Marie Bjerre (V), departementschef Sophus Garfiel og nyudnævnt minister Caroline Stage (M) alle fast ved overdragelsen af digitaliserings- og ligestillingsområderne torsdag.

Digitaliseringsminister Caroline Stage får en hel del opgaver, hendes forgænger ikke havde - blandt andet bliver meget af ansvaret for digital infrastruktur flyttet fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

For os at se er det godt, det bliver samlet, særligt i forhold til EU-delen. Skal vi ændre på tingenes tilstand, skal vi gå gennem EU.

Ask Hesby Holm
Direktør, Digitalt Ansvar

Ministeriet får også ansvaret for en lang række opgaver omkring digital regulering, som indtil videre har ligget i Erhvervsministeriet, herunder blandt andet håndhævelsen af den ene af de store EU-lovpakker, den såkaldte Digital Services Act.

Digitaliseringsministeriet bliver dog ikke ressortministerium for den anden store EU-lovpakke, Digital Markets Act, der drejer sig om monopolregulering og konkurrencelovgivning. Håndhævelsen af den bliver i Erhvervsministeriet.

Det fremgår af torsdagens kongelige resolution, som beskriver præcis, hvordan den nye struktur for ministerierne bliver. Du kan se nederst i artiklen, hvilke områder der præcist flyttes til ministeriet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024