Partier kan spænde ben for regeringens lukning af Rådet for Børns Læring

Regeringens forslag om at lukke Rådet for Børns Læring kan kun gennemføres, hvis alle partier i folkeskoleforligskredsen bakker op. Radikale og Konservative er imod lukningen.

Står det til Radikale og Konservative, bør Rådet for Børns Læring ikke lukke. Regeringen, DF og LA vil lukke rådet.
Står det til Radikale og Konservative, bør Rådet for Børns Læring ikke lukke. Regeringen, DF og LA vil lukke rådet.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ella Hjalmsrud Jørgensen

Regeringens ønske om at lukke Rådet for Børns Læring kræver opbakning fra partierne bag folkeskoleloven.

Rådet indgår i dag i folkeskoleloven og en ændring af loven, skal godkendes af folkeskoleforligskredsen, som består af Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne, Radikale, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance.

Det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet over for Altinget.

Hvis regeringen ikke synes, de får nok ud af Rådet, kunne regeringen jo vælge at følge lidt mere systematisk op på deres anbefalinger.

Lotte Rod
Børneordfører, Radikale

Mens Dansk Folkeparti og Liberal Alliance bakker regeringens spareplan op, støtter Radikale og Konservative ikke, at Rådet for Børns Læring skal skæres væk.

Det er kutyme i Folketinget, at forligsbelagte aftaler ikke kan ændres, uden at alle partier bag aftalen når til enighed.

Der er dog ikke nogen bindende lovgivning, der reelt forhindrer politikere i at bryde med forligsbelagte aftaler.

Børneordfører i Radikale, Lotte Rod (R), kalder den mulige lukning af Rådet for Børns Læring for ”en mærkelig prioritering”, og undervisningsordfører Lise Bertelsen (K) mener, det bør være muligt at spare i staten, "uden at det skal gå ud over børns læring."

Ifølge Lotte Rod burde regeringen tage Rådet for Børns Læring mere seriøs i stedet for at lukke det.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024