Rosenkrantz-Theil siger nej til flere skattelettelser i København

Københavns Kommune har en af landets laveste skatteprocenter, og derfor skal der sættes en stopper for yderligere skattelettelser, mener Socialdemokratiets nyvalgte overborgmesterkandidat, Pernille Rosenkrantz-Theil. 

Pernille Rosenkrantz-Theil er imod flere skattelettelser i København. 
Pernille Rosenkrantz-Theil er imod flere skattelettelser i København. Foto: Ida Marie Odgaard / Scanpix
Søren Dahl

Det skal være slut med skattelettelser i København. 

Sådan lyder meldingen fra Pernille Rosenkrantz-Theil, der onsdag aften blev valgt som Socialdemokratiets overborgmesterkandidat til kommunalvalget i 2025. 

Hvis Socialdemokratiet havde flertallet alene i København, så kunne jeg ikke drømme om at lave skattelettelser.

Pernille Rosenkrantz-Theil (MF) (S)

Meldingen kommer i kølvandet på, at Socialdemokratiet mandag var med til at indgå en budgetaftale, der for tredje år i træk sænker kommuneskatten for de københavnske borgere. 

Kan du forestille dig, at I kommer til at blive ved med at gennemføre skattelettelser i København, hvis du får mulighed for at forhandle budgetaftaler i fremtiden? 

"Hvis Socialdemokratiet får flertallet alene på Københavns Rådhus, hvilket der ikke er noget som helst, der tyder på, så nej. Men det er længe siden, at Socialdemokratiet har haft et fuldt flertal," lød det fra Pernille Rosenkrantz-Theil på et pressemøde kort efter det møde, hvor hun blev valgt som spidskandidat.  

LA: Kommunen skal ikke opkræve mere skat end nødvendigt 

En sænkelse af den københavnske kommuneskat har ellers i flere år været en topprioritet for både Venstre og Liberal Alliance ved de årlige budgetforhandlinger. 

"Kommunen skal ikke opkræve mere skat, end hvad der er nødvendigt for at finansiere sine udgifter. Når vi har brugt alt, hvad vi må for staten, på velfærd, klima, infrastruktur og idrætsfaciliteter, er der stadig mange penge tilbage i kommunekassen," lød det fra Liberal Alliances Alexander Ryle i kølvandet på mandagens budgetaftale. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024