Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Det ser fondene efter i finansloven

Velfærd, sociale indsatser, grønne byer, kulturliv og partnerskaber på tværs af sektorer er blandt de områder, fondene er særligt opmærksomme på, når de læser i finansloven. Fire fondsdirektører har set på det aktuelle forslag til næste års budget.

Effektive indsatser for hjemløse unge er et af de områder, flere fonde interessere sig for i finansloven. Foto er fra Hjemløsedagen i 2020
Effektive indsatser for hjemløse unge er et af de områder, flere fonde interessere sig for i finansloven. Foto er fra Hjemløsedagen i 2020Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Regeringen kalder den kommende finanslov for en investering i velfærd, grøn omstilling og øget tryghed.

Foruden den historiske treparts-aftale om at omforme Danmarks areal, så fremhæver regeringen at der afsat 400 millioner mere årligt til en sundhedsramme og yderligere midler til vaccinationsprogrammer og sundhedsberedskab.

Men hvad kigger fondene selv efter, og hvordan forholder de sig til en finanslov? Det har vi spurgt fire forskellige fondsdirektører om.

  

 

”Det er glædeligt, at regeringen lægger op til at løfte sociale udfordringer i alliancer. Helt konkret i forhold til de 43.000 unge, der lige nu står uden for job og uddannelse, hvor regeringen vil samle ansvarlige kræfter og finde nye veje og løsninger på tværs af sektorer. I Bikubenfonden arbejder vi for systeminnovation i ’En Vej til Alle’ og tror netop på, at alliancer på tværs af sektorer er en vigtig brik i at hjælpe vores unge i job og uddannelse."

”Dertil er det er positivt, at kunst og kultur prioriteres af politikerne, så flere – og flere forskellige – mennesker kan deltage i kulturlivet og opleve kunstens betydning. Vi tror på, at kunsten kan bidrage til at udvikle vores samfund og fællesskaber i fremtiden, og det kræver naturligvis både politisk forankring og økonomisk opbakning, hvis vi sammen skal forløse det potentiale.”

 

 
Camilla Bjerre Damgaard

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024