Krags hjemløseaftale udløser millionregning i København. Nu efterlyser socialborgmester nye tiltag fra Hæstorp

København mangler i år 74 millioner kroner i refusion fra statskassen, fordi kommunerne får økonomisk støtte til borgere på herberg i kortere tid end tidligere. Socialborgmester efterlyser flere billige boliger, så kommunen kan satse endnu mere på den bostøtte, der nu udløser økonomisk hjælp.

Partierne bag budgetaftalen måtte igen i år finde penge til at dække et tab af statsrefusion for herbergspladser, som følge af hjemløseaftalen.
Partierne bag budgetaftalen måtte igen i år finde penge til at dække et tab af statsrefusion for herbergspladser, som følge af hjemløseaftalen.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Aftalen om at skærpe kommunernes lyst til at hjælpe hjemløse over i egen bolig frem for at være på herberg, efterlader nu en større millionregning i Københavns Kommune.

Det fremgår af aftalen om Københavns budget for 2025, der blev indgået mandag.

Helt konkret er der opstået et hul på over 70 millioner kroner, fordi kommuner i år kun får økonomisk hjælp til at dække deres udgifter til herbergspladser i 120 dage frem for i ubegrænset tid.

Hvis ikke vi havde mistet de 74 millioner kroner, havde vi jo haft ekstra penge til at lave yderligere indsatser for at hjælpe byens hjemløse.

Karina Vestergård Madsen (EL)
Socialborgmester, Københavns Kommune

”Hvis ikke vi havde mistet de 74 millioner kroner, havde vi jo haft ekstra penge til at lave yderligere indsatser for at hjælpe byens hjemløse,” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) og uddyber:  

”En af de ting, jeg gerne ville have sat meget mere turbo på, som ikke er en del af hjemløseaftalen, er at gribe unge udsatte, inden de ender i hjemløshed.” 

Kommunen forventer i år at ende med en samlet ekstraudgift på 73,9 millioner kroner på grund af hjemløseaftalen fra 2021. Allerede i sidste års budgetaftale blev der sat 67,4 millioner kroner af til at dække hullet, men pengene har vist sig ikke at række.

Derfor måtte partierne bag den nye budgetaftale i København finde yderligere 8,5 millioner kroner i kommunekassen.

{{toplink}}

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024