Region Nordjylland modtager rekordstor milliondonation til psykiatrien

Med 180 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden og Det Obelske Familiefond modtager Psykiatrien i Region Nordjylland den største danske fondsbevilling målrettet børn og unge ramt af psykisk mistrivsel eller psykisk sygdom.

Novo Nordisk Fonden og Det Obelske Familiefond bevilger historisk stort beløb til Psykiatrien i Region Nordjylland.
Novo Nordisk Fonden og Det Obelske Familiefond bevilger historisk stort beløb til Psykiatrien i Region Nordjylland.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Amalie Skourup Juul Jensen

Novo Nordisk Fonden og Det Obelske Familiefond bevilger 180 millioner kroner til Psykiatrien i Region Nordjylland til forskning på det børne- og ungdomspsykiatriske område.

Projektet støttes med op til 150 millioner kroner af Novo Nordisk Fonden og 30 millioner kroner af Det Obelske Familiefond.

Det oplyser Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

{{toplink}}
Læs også

Projektet hedder "Bedst for Os" og er et femårigt projekt, der skal komme med konkrete løsninger til, hvordan målsætningerne på det børne- og ungdomspsykiatriske område i den nationale tiårsplan for psykiatrien kan nås.

"Bedst for Os er et unikt initiativ, og vi har høje forventninger til, at alle de involverede aktører kommer til at skabe en mærkbar forbedring for børn og unge med psykisk mistrivsel og deres familier. Samtidigt med, at projektet skal skabe ny viden og udvikle nye løsninger, er det vigtigt for os, at projektet skaber forandring i form af hurtigere udredning og bedre behandlingstilbud," siger Flemming Konradsen, senior vicepræsident i Novo Nordisk Fonden.

Lundbeckfonden har bidraget med en bevilling på yderligere 11,6 millioner kroner til underprojektet "Challenge Young."

Underprojektet skal undersøge om virtual reality-teknologien kan anvendes til behandling målrettet unge med psykiske lidelser, hvor der i dag ikke findes gode behandlinger.

Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024